A fost sfințită pictura bisericii din localitatea ialomițeană Manasia

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 25 Octombrie 2022

Preasfințitul Părinte Vin­cențiu, Episcopul Sloboziei și Călă­rașilor, a săvârșit duminică, 23 octombrie, Sfânta Liturghie în biserica monument istoric cu hramul „Înălțarea Domnului” a Parohiei Manasia 1, localitatea Manasia, județul Ialomița, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La final, ierarhul a binecuvântat pictura și catapeteasma lăcașului de rugăciune, înnoit după ample lucrări de restaurare, și a oferit distincții celor implicați în lucrările de restaurare, se arată pe sf-esc.ro.

Din soborul de slujitori care s-au rugat împreună cu ierarhul au făcut parte părintele arhimandrit Rafail Mâț, vicar eparhial; pr. lect. dr. Aurel Mihai, cadru didactic la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București; pr. Aurel Berbec, protopop al Protoieriei Urziceni, precum și alți slujitori.

În cuvântul de învățătură, Prea­sfințitul Părinte Episcop Vincențiu a tâlcuit pasajul evanghelic rânduit, care relatează vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor.

La final, pentru implicarea în realizarea lucrărilor de restaurare, ierarhul i-a oferit lui Liviu Gabriel Mușat „Medalia aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călă­ra­șilor”, se arată pe site-ul eparhiei.