A treia conferință pastorală de primăvară în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 29 Martie 2023

Mănăstirea „Sfântul Ioan Secerătorul” din localitatea italiană Bivongi a fost gazda celei de-a treia conferințe semestriale de primăvară din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. Întrunirea a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Epis­copiei Ortodoxe Române a Italiei, participând preoții, diaconii și preotesele din protopopiatele din zona de sud a Italiei.

Ierarhul a deschis întâlnirea adre­sând participanților un cuvânt de binecuvântare, după care a oferit câteva sfaturi pastoral-misionare clericilor prezenți. În continuare, părintele Saul Vid de la Parohia „Cuviosul Dimitrie cel Nou din Basarabi” din Budrio, Protopopiatul Emilia Romagna 1, a susținut prelegerea tematică intitulată „Parohia, familia și persoanele vârstnice”, în care a abordat aspecte legate de pastorația vârstnicilor.

La final, Preasfinția Sa a mulțu­mit părintelui Saul pentru cuvântul de învățătură consistent, îndemnându-i pe cei prezenți la cultivarea exemplului personal în acord cu învățătura Bisericii, se arată pe site-ul theofania.ro.