Acțiune socială în parohia tulceană Sălcioara

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 06 Septembrie 2019

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a efectuat o vizită pastorală miercuri, 4 septembrie, în Parohia 6 Martie (Sălcioara), Protopopiatul Babadag, județul Tulcea, unde credincioșii sunt confruntați cu probleme financiare. Parohia beneficiază de atenția constantă a eparhiei, în numeroase rânduri creștinii de aici fiind ajutați atât material, dar și spiritual, prin acțiuni umanitare realizate și cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, prin acordarea unor burse de studiu și bani pentru biserica din localitate. 
La acțiunea socială de miercuri, care a avut loc în Biserica „Sfântul Mucenic Dimitrie” din localitate, Preasfințitul Părinte Episcop Visarion a fost însoțit de la Centrul eparhial de către pr. Ioan Strat, consilier social, de preotul din localitate și de directoarea Şcolii Jurilovca.

Aici s-a întâlnit cu 30 de elevi din Şcoala Jurilovca (din localită­țile Sălcioara, Vișina și Jurilovca), cărora le-a oficiat o slujbă de binecuvântare, le-a vorbit despre educația religios-morală a tinerilor și despre necesitatea predării orei de religie în școli, dăruindu-le totodată și ghiozdane cu rechizite școlare necesare pentru întreg anul școlar.

Satul Sălcioara este situat pe malul lacului Razim, fiind atestat în secolul al XVII-lea - sat turcesc la origine, este colonizat la începutul secolului al XIX-lea cu bulgari, iar după 1878 cu veterani ai Războiului de Independență.