Activitate catehetică în Parohia Creaca, Zalău

Data: 25 Iunie 2014

Sfârşitul anului catehetic 2013-2014, a reunit grupele catehetice din parohiile Borza şi Creaca, Protopopiatul Zalău, la o nouă activitate catehetică, desfăşurată în Creaca, în Duminica Sfinţilor Români. În anul 2009 a fost înălţată, în Parohia Creaca, o troiţă închinată Sfinţilor Români, şi de atunci, în fiecare an, la prăznuirea acestor sfinţi, au loc evenimente dedicate sărbătorii.

„Şi în acest an, sărbătoarea a fost înfrumuseţată de un program susţinut de grupa catehetică din Creaca, având ca invitaţi şi copiii de la grupa catehetică din Borza.

Prăznuirea a început cu oficierea Sfintei Liturghii, iar în cuvântul de învăţătură s-a evidenţiat importanţa cinstirii Sfinţilor Români ca ocrotitori şi mijlocitori ai neamului nostru, fiind evidenţiată, în mod special personalitatea Sfântului Voievod Constantin Brîncoveanu“, a precizat pr. Daniel Blaj, coordonator al Circumscripţiei Catehetice Zalău. După încheierea Sfintei Liturghii, credincioşii s-au deplasat în procesiune la troiţa închinată Sfinţilor Români, unde a fost oficiată slujba de Parastas pentru eroii români din toate timpurile. Programul a continuat prin intonarea imnului naţional, apoi copiii de la cele două grupe catehetice au interpretat o serie de cântece patriotice. La final copiii au fost răsplătiţi cu mici daruri, a mai menţionat pr. Daniel Blaj.