Activitate educativă în Episcopia Tulcii, dedicată Anului omagial 2022

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 16 Martie 2022

Școala din Mahmudia, jude­țul Tulcea, a găzduit în data de 15 martie o activitate extracuriculară organizată de către Sectorul învăță­mânt și activități cu tineretul al Episcopiei Tulcii în parteneriat cu conducerea unităţii de învăţământ, în cadrul căreia elevi din clasele gimnaziale terminale și din învăță­mântul profesional au realizat referate pe tema „Sfântul Efrem Sirul, învățător al pocăinței”, sub îndrumarea diaconului prof. Alin Grigo­raș, directorul școlii, ne-a transmis părintele consilier eparhial Felix Neculai.

La întâlnire a participat și Prea­sfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, care, la finalul întâlnirii, a rostit un cuvânt de binecuvântare în care le-a vorbit elevilor despre importanța rugăciunii, a postului și a faptelor bune în viața creștină. Alte teme abordate au fost familia creștină și relațiile dintre copii și părinți, relațiile de prietenie și solidaritate dintre tineri.

Acțiunea face parte dintr-o serie de activități educativ-catehetice inițiate în cadrul Sectorului învă­țământ și activități cu tineretul al Episcopiei Tulcii pentru Anul omagial şi comemorativ 2022, dedicat rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, și derulate în parteneriat cu diferitele unități de învă­țământ din municipiul Tulcea și din județ.