Activități culturale și filantropice în Galați și Brăila

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 03 Noiembrie 2023

În Arhiepiscopia Dunării de Jos a debutat joi, 2 noiembrie, seria conferințelor pastoral-misionare din cel de-al doilea semestru al anului 2023, cu întâlnirea preo­ți­­lor din Protopopiatul Covurlui, care s-a desfășurat în localitatea gălățeană Pechea. 

Conferința a fost precedată de Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de slujitori în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Pechea, județul Galați, situată în vecinătatea sediului administrativ al protoieriei, ne-a transmis pr. Rareș Bucur, consilier eparhial. 

Lucrările întrunirii s-au desfășurat tot în lăcașul de rugăciune și au fost centrate pe tema Anului comemorativ 2023, sub genericul „Toată suflarea să laude pe Domnul!” 

Cei prezenți au putut admira și o expoziție cu obiecte tradiționale românești din colecția muzeală a Parohiei Pechea 2.

În aceeași zi, Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din orașul Brăila a organizat o activitate social-fi­lantropică pentru persoanele vârstnice de la Centrul de asistență paleativă „Sfânta Maria” din localitatea Baldovineşti, județul Brăila. 50 de beneficiari ai acestei in­sti­t­uții au primit lenjerii și huse pentru paturi, pilote, fețe de pernă, scutece pentru adulți, produse igienico-sanitare, scaun cu rotile pentru persoanele cu handicap locomotor și alte produse, precum și alimente neperisabile, ne-a transmis pr. consilier eparhial Rareș Bucur. 

Valoarea ajutoarelor oferite de parohia brăileană prin această activitate filantropică a fost de 12.500 de lei și este o continuare a sprijinului oferit de aceeași parohie în luna februarie pentru alţi 50 de beneficiari din cadrul respectivului centru social.