Activităţi dedicate tinerilor la Mănăstirea Caraiman
29 de tineri din Patriarhia Română au participat în această perioadă la activităţile religioase, culturale şi recreative din cadrul taberei Tradiție și noutate a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, organizată anul acesta de Arhiepiscopia Bucureștilor, informează basilica.ro. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 14-20 august 2017, la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman.
După întâlnirea de cunoaștere din cursul zilei de 14 august, tinerii au participat la Prohodul Maicii Domnului, iar în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului la Sfânta Liturghie. În zilele următoare, activitățile au continuat cu un joc interactiv, prin care tinerii au descoperit principalele obiective turistice ale orașului Bușteni, participând la prezentarea programelor și proiectelor destinate tinerilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, precum și la workshop-ul cu tema „Asumarea și mărturisirea credinței în contextul actual”. „În cadrul acestor două dezbateri, tinerii au avut oportunitatea de a-și prezenta cele mai noi proiecte educaționale, culturale, sociale și filantropice în care s-au implicat, exprimându-și, totodată, opiniile cu privire la modurile de organizare ale tinerilor în Biserică și modalitățile de a transmite eficient cuvântul de credință în lumea modernă”, a transmis Cristi Rusu, inspector eparhial la Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor. De asemenea, au fost programate vizite la Castelul Peleș, Pelișor și la Mănăstirea Sinaia, precum și vizionarea de filme tematice. Programul taberei a mai cuprins și două sesiuni de formare, dar şi o conferinţă duhovnicească. „Am avut două sesiuni de formare pe temele «Managementul de proiect» și «Comunicare», urmate de o conferință duhovnicească, care l-a avut ca invitat pe prof. univ. Adrian Lemeni, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Sâmbătă am mers cu telecabina pe traseul Bușteni - Babele - Peștera Ialomiței - Mănăstirea Peșterea Ialomiței, iar seara am făcut tradiționalul foc de tabără”, a spus Cristi Rusu.
Tabăra Tradiție și noutate se desfăşoară la nivel naţional, în fiecare mitropolie din țară a Patriarhiei Române: Mitropolia Munteniei și Dobrogei; Mitropolia Moldovei și Bucovinei; Mitropolia Ardealului; Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului; Mitropolia Olteniei și Mitropolia Banatului. Prin urmare, au avut loc șase tabere cu câte 29 de beneficiari fiecare, în total 174 de tineri.