În seara zilei de luni, 3 februarie 2025, la Catedrala Patriarhală din București a fost săvârșită, după slujba Vecerniei, ultima pomenire pentru cei 16 sfinți români a căror canonizare va fi proclamată în mod solemn la finalul Sfintei Liturghii săvârșite în ziua de 4 februarie, când Biserica Ortodoxă Română va sărbători o sută de ani de la ridicarea sa la rangul de Patriarhie. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, în prezența unui mare număr de clerici și credincioși printre care s-au aflat ierarhi membri ai Sfântului Sinod, ostenitori ai Administrației Patriarhale și ai Administrației eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum și membri ai Adunării Naționale Bisericești.
Proiect dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor pentru liceeni din Blaj
În cadrul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, în Patriarhia Română, aproximativ 40 de elevi din cele trei licee blăjene, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” și Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”, sunt implicați într-un proiect artistic, cu scopul de a aduce bucurie celor încercați de boală.
Odată cu începutul Postului Crăciunului, tinerii, coordonați de artista iconograf Ioana Aruști, au realizat mai multe picturi, pe care le vor dona spre folosul unor persoane bolnave, identificate de coordonatorii proiectului. Atelierele de pictură s-au desfășurat la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea”. Proiectul s-a desfăşurat prin implicarea prof. Alexandra Băcilă-Boboia și a directorilor celor trei instituții de învățământ, iar materialele necesare au fost oferite de Protopopiatul Blaj.
Înainte ca picturile să fie oferite celor încercați de boală, acestea vor fi expuse în cadrul Târgului de Crăciun de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”. Proiectul este o continuare a activităților desfășurate de elevi blăjeni în cadrul Concursului național catehetic „Hristos, Cuvântul Care vindecă”.