Adunare Generală AIDRom la Palatul Patriarhiei

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 02 Mai 2022

Palatul Patriarhiei a găzduit luni, 2 mai, a 22-a ședință a Adunării Generale a Asociației Ecumenice a Bisericilor din România „Ajutor Interbisericesc - Departamentul România” (AIDRom), la care au participat re­prezentanți ai Bisericilor fondatoare: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Reformată Calvină și Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană, precum și ai celor două Biserici membre asociate: Biserica Evanghelică Luterană și Biserica Armeană.

Această întrunire a avut loc în Sala „Conventus” a Palatului Patriarhiei, după o pauză de doi ani, cauzată de pandemia de COVID-19, când ședințele au fost organizate în format online.

Ședința a fost deschisă de preșe­din­tele AIDRom, Reinhart Guib, Episcop al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România, cu sediul la Sibiu. Acesta a adresat un cuvânt de bun venit participanților, salutând și prezența reprezentantului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) în România, Pablo Zapata.

„Am organizat în Palatul Patriarhiei Adunarea Generală a Asociației Ecumenice a Bisericilor din România. A fost un eveniment special pentru că se bucură de participarea tuturor Bisericilor Creștine fondatoare ale asociației, fiind o întâlnire rodnică, în care punem cap la cap toate eforturile Bisericilor reunite în această asociație în perioada grea pe care o traversăm, post-pandemică, dominată în prezent de războiul din Ucraina. Este o perioadă în care fiecare a derulat eforturi deosebite de a ajuta sinistrații, refugiații și pe toți cei care au bătut la poarta Bisericii”, ne-a declarat părintele Gabriel Cazacu, coordonator al Departamentului Ecumenic AIDRom.