Adunare Generală la Centrul de zi pentru copii „Sfântul Vasile“ din Târgu Jiu

Un articol de: Gabriela Popescu - 15 Martie 2013

Membrii Asociaţiei „Vasiliada“ s-au întrunit săptămâna aceasta în cadrul Adunării Generale anuale, la Centrul de zi pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare“ din Târgu Jiu. Cu acest prilej, a fost prezentat bilanţul activităţilor pe anul 2012 şi al proiectele care urmează să fie derulate în 2013.

Participanţii la întâlnire au discutat, de asemenea, despre execuţia bugetară a anului precedent, precum şi despre planul de fundraising pentru anul în curs. În cadrul Adunării Generale, în funcţia de director executiv a fost numit pr. Ciprian Sîrbu, coordonator al Centrului social „Sfântul Vasile cel Mare“.

Printre activităţile pe care centrul social din Târgu Jiu le desfăşoară, menţionăm pe cele de pregătire şcolară: efectuarea temelor, meditaţii şcolare, educaţie civică, activităţi de educaţie non-formală, consiliere psihologică şi educaţie parentală. Tot anul trecut, au fost desfăşurate, de asemenea, o serie de programe şi acţiuni sociale, dintre care amintim: campania „Mărţişorul“, derulată cu prilejul zilei de 8 Martie, serbarea de Crăciun, organizată în parteneriat cu Liceul Teologic „Sfântul Nicodim“ şi Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români, filiala „Sfântul Irodion de la Lainici“ - Târgu Jiu, campania „Păpuşica“, prin care au fost oferite alternative de sprijin material copiilor proveniţi din familii cu risc social.