Alimentele prăjite în ulei de floarea-soarelui nu sunt nocive

Data: 27 Ianuarie 2012

Mâncarea prăjită în ulei de floarea-soarelui sau de măsline poate să nu fie dăunătoare pentru inimă, ceea ce nu este însă valabil şi pentru alimentele prăjite în untură sau alte grăsimi. Cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Madrid au monitorizat dietele a 40.757 de adulţi, timp de 11 ani, perioadă în care au avut loc 606 incidente cardiace şi 1.134 de decese. Participanţii au fost întrebaţi ce mănâncă pe parcursul unei săptămâni obişnuite şi cum este preparată mâncarea. La final, cercetătorii nu au putut asocia incidentele cauzate de afecţiuni cardiace cu mâncarea prăjită din dietă. Aceasta se explică prin tipul de ulei în care este pregătită mâncarea, consideră specialiştii. "Însă acest lucru nu înseamnă că mesele dese cu peşte prăjit şi cartofi prăjiţi nu vor avea consecinţe asupra sănătăţii", consideră autorii cercetării.