Ambasadorul Israelului, în vizită la Sibiu

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 06 Noiembrie 2022

Excelența Sa, Reuven Azar, ambasadorul statului Israel în România, s-a întâlnit cu Înalt­prea­­sfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în cadrul unei vizite de prezentare, la Reședința Mitropolitană din Sibiu, sâmbătă, 5 noiembrie. Oaspetele i-a mulțumit ierarhului pentru primire şi a exprimat bucuria și onoarea de a vizita Mitropolia Ardealului, menționând că România este una dintre desti­na­țiile preferate ale turiștilor din Israel, informează mitropolia-ardealului.ro.

IPS Părinte Mitropolit Laurențiu a apreciat bogata activitate diplomatică a ambasadorului și a men­ționat bunele relații pe care le are Mitropolia Ardealului cu statul Israel, un bun exemplu fiind pelerinajele organizate în Țara Sfântă. Excelența Sa, ambasadorul Reuven Azar, s-a declarat deosebit de impresionat de puterea credinței religioase din România. Ierarhul a explicat Excelenței Sale forma actuală de organizare a Mitropoliei Ardealului și importanța păstrării unei memorii vii în comunitatea ortodoxă a principiilor insuflate de Sfântul Ierarh Andrei Șaguna.

Ambasadorul statului Israel în România a amintit mai multe mo­da­lități prin care românii pot să viziteze Israelul și l-a invitat pe IPS Părinte Mitropolit Laurenţiu în pelerinaj în Țara Sfântă. La final, ierarhul i-a urat succes ambasadorului în misiunea sa diplomatică la București și l-a asigurat de toată deschiderea pentru vizite ulterioare.