Ambasadorul României în Regatul Belgiei a fost primit la Patriarhia Română

Data: 22 Martie 2011

Ieri, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în audienţă pe Excelenţa Sa domnul Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Regatul Belgiei.

Domnul ambasador a mulţumit pentru primire şi a evidenţiat cooperarea foarte bună dintre Ambasada României în Belgia şi Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene cu sediul la Bruxelles. În acest context, oaspetele a adus la cunoştinţă Patriarhului României faptul că statul belgian a recunoscut cea de-a doua parohie ortodoxă română din capitala Belgiei, care funcţionează alături de Reprezentanţa Patriarhiei Române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a informat pe domnul ambasador despre eforturile Patriarhiei Române pentru susţinerea şi buna funcţionare a Reprezentanţei sale pe lângă instituţiile europene. Preafericirea Sa a menţionat ca proiect prioritar al Patriarhiei Române consolidarea şi reamenajarea sediului Reprezentanţei de la Bruxelles. Domnul ambasador Ovidiu Dranga l-a asigurat pe Patriarhul României de sprijinul Ambasadei României de la Bruxelles pentru identificarea unor soluţii în vederea finalizării lucrărilor începute.

În timpul întrevederii a mai fost abordată şi posibilitatea unei vizite a Patriarhului României la comunităţile ortodoxe române şi la instituţiile europene din Bruxelles în anul viitor (2012). În acest sens, a fost subliniată importanţa cooperării dintre Ambasada României şi Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene pentru iniţierea şi dezvoltarea unor proiecte sociale şi cultural-spirituale în beneficiul românilor stabiliţi în capitala Belgiei. (Biroul de presă al Patriarhiei Române)