Aniversare pentru Seminarul Teologic Ortodox din Tulcea

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 11 Decembrie 2022

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea a găzduit joi, 8 decembrie, o manifestare culturală de suflet, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de existență a instituției.

Evenimentul a debutat în pre­zența Preasfințitului Părinte Episcop Visarion, a preoților consilieri de la Centrul eparhial, a fostelor și actualelor cadre didactice, precum și a multor absolvenți ai liceului, de față fiind și actualii elevi, precum și reprezentanți ai auto­rităților locale.

Preasfinția Sa a oficiat slujba de Te Deum, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra elevilor și profesorilor în decursul celor 30 de ani de existență a instituției de învăță­mânt dobrogeană, după care a adresat un cuvânt în care a evocat pe vrednicii ei întemeietori, precum și impor­tanța școlii de teologie de la Tulcea pe plan național.

Au urmat un miniconcert de colinde susținut de corul școlii, după care o serie de alocuțiuni din partea celor prezenți. De asemenea, au vizionat o proiecție și un film documentar, cu secvențe din viața și activitatea școlii în acești 30 de ani.

La finalul întâlnirii, au fost oferite tuturor profesorilor partici­panți la eveniment plachete aniversare, diplome și alte daruri.

Seminarul Teologic Ortodox din Tulcea a fost înființat în anul 1992.