Asocierea cafelei cu sandvişurile nu este recomandată

Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 06 Aprilie 2011

Cercetătorii canadieni susţin că sandvişul combinat cu o cafea fierbinte, dimineaţa, este o combinaţie periculoasă pentru sănătate. Astfel, consumul de cafea după un aliment gras, precum şunca sau ouăle prăjite sau un sandviş tip fast-food, poate ridica nivelul zahărului din sânge, chiar şi în cazul unei persoane perfect sănătoase, la parametrii prezenţi la un bolnav de diabet. Cafeaua, în asociere cu acest tip de produse, dublează efectul negativ, susţin cercetătorii canadieni, explicând că grăsimile saturate obstrucţionează diminuarea procentului de zahăr în sânge. Cafeaua, chiar şi băută la câteva ore după ingestia unor alimente grase, este nocivă, pentru că efectul acestora este unul de lungă durată în organism, mai avertizează oamenii de ştiinţă canadieni.