Bilanț și planuri de viitor pentru ONG-urile eparhiale

Un articol de: Mioara Ignat - 26 Mai 2022

Marți, 24 mai, a avut loc întâlnirea trimestrială a ONG-urilor eparhiale din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Aceasta s-a desfășurat sub coordonarea pr. Ilarion Mâță, consilier eparhial în cadrul Sectorului social-filantropic.

Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii în Biserica „Sfântul Gheorghe” din Bacău de un sobor de 10 preoți, sub protia părintelui consilier Ilarion Mâță.

În continuare, participanții, clerici și mireni, s-au reunit în ședință la Centrul cultural „Sfântul Apostol Toma” al parohiei băcăuane. Pe agenda întâlnirii s-au aflat prezentarea strategiei și a proiectelor sociale ale Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale și prezentarea programului eparhial „Luna copilăriei”. De asemenea, participanții au putut afla de la părintele consilier Ilarion Mâță care sunt obiectivele noilor departamente din cadrul Sectorului social-filantropic - Departamentul de acreditare și licențiere și Departamentul de formare misionară continuă. Părintele consilier a adus la cunoștința participanților și informațiile necesare pentru demararea procedurii de licențiere a unui serviciu social.