Binecuvântare arhierească în Parohia Mociu I

Un articol de: Darius Echim - 29 Decembrie 2022

În a treia zi de Crăciun, marți, 27 decembrie, la sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ștefan, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Mociu, județul Cluj.

La Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea clujeană Mociu, IPS Mitropolit Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. După citirea pasajului evanghelic, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre virtutea răbdării, pornind de la exemplul Sfântului Apostol, întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan.

În cadrul slujbei, Mitropolitul Andrei l-a hirotonit întru preot pe diaconul Alexandru Florin Ureche, pentru Parohia Batin, Protopopiatul Dej.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. La chinonic, Grupul „Glas Transilvan” din Cluj-Napoca, coordonat de prof. Claudiu Ciotleuș, a interpretat colinde.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârşit Taina Sfântului Botez pentru prunca Andreea Irina, cel de-al treilea copil al preotului paroh Andrei Budălăcean și al preotesei Reghina.

Preotul paroh a mulțumit ierarhului pentru prezență, pentru binecuvântarea comunității ortodoxe din Mociu și pentru că a botezat-o pe prunca Andreea Irina. În semn de prețuire și recunoștință, ierarhului i-a oferit o icoană cu Nașterea Domnului, pictată pe sticlă.