Binecuvântare arhierească la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Răhău, Alba

Un articol de: Oana Rusu - 22 August 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit duminică, 21 august, slujba de resfințire a Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Răhău, Protopopiatul Sebeş, apoi a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, adresându-se credincioșilor pre­zenți, ierarhul a spus: „Cre­din­ța în Dumnezeu ne oferă curaj în fața provocărilor dureroase și relelor din lume. Credința în Dumnezeu risipește neliniștea în fața viitorului și a morții. Ea ne întă­rește speranța că într-o zi, în eternitatea fericită, Îl vom întâlni pe Iisus Hristos, Domnul înviat, Care ne spune: «Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis pe Mine are viață veșnică»”.

Preotul paroh Avram Opincar a primit din partea ierarhului o Diplomă de vrednicie, o icoană cu Sfinții Ierarhi Bălgrădeni și o bederniță, iar cei care au contribuit la înfrumusețarea lăcașului de închinare au primit diplome de aleasă cinstire.

Biserica din Răhău a fost construită între anii 1793-1804, iar de atunci au fost efectuate numeroase lucrări de reabilitare. Începând din anul 2012 a fost renovată, a fost restaurată turla, iar vechiul acoperiş a fost înlocuit.