Binecuvântare arhierească şi slujbă de pomenire la Urlaţi

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 19 Decembrie 2021

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, s-a aflat duminică în mijlocul credincioşilor Parohiei „Sfinţii Voievozi” din oraşul prahovean Urlaţi, unde a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a subliniat faptul că prin acest pasaj, „Evanghelistul Matei a dorit să sublinieze că Mântuitorul nu a avut un trup aparent, aşa cum s-a învăţat încă din perioada primară a Bisericii de către unii care spuneau că El nu a fost Om desăvârşit. Dar El S-a făcut Om după ce a fost născut din veci din Tatăl, cum mărturisim când rostim Crezul. Sfântul Grigorie, Arhiepiscopul Constantinopolului, ne spune că El S-a născut din Tată fără mamă şi la plinirea vremii din mamă fără tată, ambele proprii Dumnezeirii”.
La momentul rânduit, ierarhul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Ionuţ Lucian Neagu, pe seama Parohiei Bumbăcari din cadrul Proto­popiatului Sector 5 Capitală.

La finalul Sfintei Liturghii, soborul de slujitori a săvârşit slujba de pomenire pentru părintele Gheorghe Pârvu, care a slujit comunitatea ca preot în perioada 1988-2021, trecând la viaţa veşnică în data de 16 noiembrie 2021. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a oferit, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Diploma omagială şi Medalia comemorativă a anului 2021 - post-mortem, ca semn de preţuire pentru cel care şi-a dedicat întreaga viaţa slujirii lui Dumnezeu şi a turmei încredinţate lui spre păstorire.