Binecuvântare de casă parohială în Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 21 Martie 2023

În Duminica a 3-a din Postul Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a liturghisit în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Valea Chintăului, municipiul Cluj-Napoca, unde a binecuvântat noua casă parohială.

Aflat în mijlocul credincioşilor din zona clujeană Valea Chintăului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei le-a adresat un cuvânt de învățătură, intitulat „Răstignire spirituală”, pornind de la versetul scripturistic: „Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie” (Marcu 8, 34). În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Ioan Nicoară, pentru Parohia Podeni, Protopopiatul Turda, județul Cluj.

La finalul slujbei, pr. paroh Ciprian Doru Filip a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare şi i-a oferit o icoană cu Răstignirea Domnului. Pentru întreaga activitate, IPS Părinte Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom stavrofor pe pr. paroh Ciprian ­Doru Filip. Au mai primit distincţii Oana Monica Astaluș-Munteanu şi Consiliul parohial. Ierarhul le-a oferit cărți duhovnicești copiilor și tinerilor prezenți.

După Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a săvârşit slujba Sfeștaniei la noua casă parohială. Imobilul a fost construit în proximitatea bisericii, în perioada 2017-2022. Cu acest prilej, ierarhul a dăruit preotesei Crina Ioana Filip o icoană cu Maica Domnului.