Binecuvântare în parohia românească din Passau-Vilshofen, Germania

Un articol de: Darius Echim - 21 Ianuarie 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a sfințit duminică, 19 ianuarie, iconostasul paraclisului din parohia românească „Acoperământul Maicii Domnului” din Passau-Vilshofen, Germania, apoi a săvârşit Sfânta Liturghie. Catapeteasma a fost sculptată în localitatea Horea, iar icoanele au fost pictate la Mănăstirea Ponor, judeţul Alba. Ierarhul le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre recunoștință, în special față de Dumnezeu, părinți și dascăli. 

Parohul Marius Ioan Jidveian a primit „Crucea Arhiepiscopală” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului; iar pentru bunăvoința de a găzdui parohia românească în incinta abației, starețul mănăstirii benedictine Schweklberg din Vilshofen, Richard Multerer, a primit Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici. Au mai primit distincţii primarul orașului Vilshofen, Florian Gams, dar și principalul ctitor și consilierii parohiali. 

Sâmbătă seara, 18 ianuarie, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Taina Sfântului Maslu, prilej cu care i-a îndemnat pe cei prezenți să practice credința și tradiția românească și să nu excludă revenirea în țară. Credincioșii s-au închinat la fragmente din moaștele mai multor sfinți, aduse din țară de la Mănăstirea Ponor. 

Paraclisul Parohiei Passau-Vilshofen este amenajat într-o clădire din incinta abației benedictine Schweklberg din Vilshofen. Recent, comunitatea ortodoxă, formată din 200 de familii, a achiziționat un teren și a obținut autorizațiile necesare pentru a începe construcția unei biserici în orașul Vilshofen.