Binecuvântare pentru credincioșii Bisericii „Vovidenia” din Bârlad

Data: 17 Mai 2022

Duminică, 15 mai 2022, Prea­sfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Vovidenia” din municipiul Bârlad, păstorită de părintele paroh Florin Pavliuc-Chireac.

În cuvântul de învățătură, ierarhul Hușilor a amintit de suferința provocată de singurătate și de indiferența celor din jur și a explicat de ce termenii prin care Sfântul Evanghelist Ioan îi descrie pe cei prezenți la Vitezda (orbi, șchiopi, uscați), transpuși în plan spiritual, caracterizează lumea de astăzi: „Este cumplit să dăm peste astfel de oameni. Nu-i mișcă absolut nimic, chiar dacă în jur este un morman de suferință. Rămân insensibili la ce se întâmplă în jurul lor. Nimic nu-i mișcă, nici suferința, nici necazul, nici faptul că cineva se afundă în singurătate. Trăiesc în propriul lor univers, preocupați exclusiv de problemele lor. [...] Lumea de astăzi arată ca o «Vitezdă», cu precădere de când am pătruns în lumea virtualului.

Suntem orbi, șchiopi și foarte uscați. Ne vedem numai de ale noastre. Atât de mult ne-a singularizat și însingurat tot ceea ce ține de mediile digitale, încât nu ne mai mișcă ceea ce se întâmplă în jurul nostru”.

În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a oficiat și Taina Sfântului Botez pentru prunca Ilinca, al cincilea copil al familiei Costel, și Anda Gabriela Lupu.