Binecuvântări arhiereşti în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului

Un articol de: Darius Echim - 11 Octombrie 2022

În Duminica a 20-a după Rusalii (a Învierii fiului văduvei din Nain), 9 octombrie, Înalt­prea­­sfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit în Parohia Muntele Rece, județul Cluj.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a binecuvântat lucrările de renovare efectuate în ultimii ani la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, pictura fiind restaurată integral. Apoi, ierarhul a sfințit Altarul de vară, construit în curtea lăcașului de cult, și a săvârşit Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură, intitulat „Dumnezeu n-a făcut moartea”, pornind de la versetul scripturistic „Dumnezeu n-a făcut moartea şi nu se bucură de pieirea celor vii” (Înţelepciunea lui Solomon 1, 13), ierarhul a subliniat că „Dumnezeu nu a făcut moartea! Dumnezeu a făcut viața! Și chiar pe omul care a păcătuit și a devenit muritor, L-a salvat prin jertfa Crucii Sale”. La finalul slujbei, IPS Părinte Mitropolit Andrei a săvârşit slujba Sfeștaniei la noua casă parohială.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, preotul paroh Ioan Ţermure a fost hirotesit iconom stavrofor. Membrii Consiliului și Comitetului parohial şi alţi binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire, iar copiii și tinerii prezenți au primit cărți duhovnicești. Slujba a fost oficiată în prezen­ța oficia­lităților locale, a numeroși credincioși și a fiilor satului.

Slujire la Ciceu-Giurgeşti

Sâmbătă, 8 octombrie, IPS Părinte Mitropolit Andrei a săvârşit slujba Sfeștaniei și a binecuvântat Centrul cultural-misionar „Preot Ioan Baba” și capela mortuară din Ciceu-Giurgești, județul Bis­trița-Năsăud. Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe cei implicați în viața și activitățile Parohiei Ciceu-Giurgești, oferind distincţii preotului paroh Dan- Constan­tin Iftimi, primarului comunei Ciceu-Giurgești, Vasile Iuga, lui Ionică Baba, membrilor Consiliului și Comitetului parohial, acad. prof. dr. ing. Dorel Banabic, prof. dr. ing. Mircea Petrina, diplomatului Liviu Petrina, preotesei ing. Florina- Anca Iftimi şi altor binefăcători.