Binecuvântări arhiereşti în Episcopia Devei şi Hunedoarei

Un articol de: Cătălin Ungureanu - 25 Iulie 2023

Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârşit duminică, 23 iulie, slujba de târnosire a Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Brășeu-Deleni a Parohiei Almaș- Săliște din Protopopiatul Deva, județul Hunedoara, iar apoi a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie. În cuvântul de învățătură, făcând referire la pericopa evanghelică a acestei duminici, despre vindecarea a doi orbi și a unui mut de către Mântuitorul Iisus Hristos, a ex­plicat că o minune se săvârșește atunci când omul se predă cu totul voii lui Dumnezeu, dând dovadă de credință puternică și necon­diționată.

În semn de apreciere pentru osteneala depusă în vederea renovării lăcașului de cult, pr. paroh Ioan Daniel Coste a fost hirotesit iconom, iar fostul paroh, pr. Ioan Burza, și mai mulţi credincioși au primit acte de cinstire.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Deva. La predică, vorbind despre stăruința celor doi orbi din Evanghelia acestei zile, care au insistat la Mântuitorul Iisus Hristos pentru a primi vindecare de boala lor, ierarhul a explicat că pentru a dobândi Împărăția cerurilor și mântuirea sufletului este nevoie de stăruință înaintea lui Dumnezeu.