Burse oferite de Fundația „Arhiepiscopul Irineu Pop”

Un articol de: Oana Rusu - 05 August 2021

Fundația „Arhiepiscopul Irineu Pop” acor­dă 25 de burse pentru elevi, stu­denți, masteranzi și doctoranzi fără posibilități materiale. O nouă sesiune de depunere a dosarelor pentru concurs s-a deschis în perioada 5 august - 15 septembrie.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a înființat în anul 2018 fundația care-i poartă numele, cu scopul de a oferi, din economiile personale, 25 de burse elevilor de liceu, stu­den­ților, masteranzilor și doctoranzilor emi­nenți și morali, care sunt lipsiți de posibi­lități materiale.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, Fundația „Arhiepiscopul Irineu Pop” acordă burse pentru elevi de liceu, în valoare de 500 lei pe lună; burse pentru studenți, în valoare de 600 lei pe lună; burse de cercetare pentru masteranzi, în valoare de 600 lei pe lună; și burse de cercetare pentru doctoranzi în valoare de 700 lei pe lună. Bursele pentru elevi, studenți și masteranzi se acordă pe o perioadă de nouă luni, iar bursa pentru doctoranzi pe o perioadă de 12 luni.

O nouă sesiune de depunere a dosarelor pentru concurs s-a deschis în perioada 5 august - 15 septembrie. Dosarele pot fi trimise prin poștă sau depuse la Secretariatul Arhiepiscopiei Alba Iuliei cu sediul pe strada Mihai Viteazul nr. 16. Condițiile de participare, fișa-tip a aplicantului și actele necesare pentru întocmirea dosarului se găsesc în Regulamentul de burse aprobat de Colegiul director al fundației și publicat pe site-ul www.reintregirea.ro, la secțiunea Centrul eparhial/Asociații și fundații/Fundația „Arhi­episcopul Irineu Pop”. Infor­mații suplimentare și lămuriri pot fi obținute la numărul de telefon 0258.811.690.