Campanie pentru reducerea TVA la carne

Data: 12 Martie 2014

Asociaţia Română a Cărnii (ARC), în parteneriat cu Asociaţia Marilor Reţele Comerciale, va începe în luna aprilie o amplă campanie pentru reducerea TVA la carne şi produse din carne. Iniţiativa vine după ce autorităţile au anunţat recent că această cotă va fi scăzută la legume şi fructe, deşi anul trecut sectorul cărnii a fost indicat ca fiind următorul, după cel de morărit şi panificaţie, pentru implementarea unei măsuri similare. „Începem o campanie mai mare de susţinere a unei cote reduse a TVA de 9% la carne şi produse din carne în care vor fi implicate toate asociaţiile din sector. Vom trece chiar la manifestări în faţa Ministerului Agriculturii, pentru că vrem să arătăm ce se întâmplă pe acest segment, respectiv cât este TVA în UE, cum influenţează consumul şi industria, care este influenţa asupra bugetului şi la raft“, a declarat preşedintele ARC, Radu Timiş, citat de Agerpres. Reprezentanţii companiilor şi cei ai patronatelor de profil consideră că reducerea TVA la carne, preparate din carne şi peşte este cea mai importantă măsură ce ar trebui aplicată în perioada următoare şi care ar putea avea efecte extrem de benefice asupra acestor industrii.