Carne de cal în pasta de mici

Data: 03 Septembrie 2009

Două firme de prelucrare a cărnii au fost amendate cu câte o mie de lei de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, după ce în compoziţia pastei de mici pe care o comercializează a fost depistată carne de cal, transmite Mediafax. Directorul coordonator al DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat că a dispus verificarea tuturor agenţilor economici care produc, depozitează distribuie şi valorifică pastă de mici şi carne tocată, în vederea depistării în compoziţie a cărnii de cal. El a menţionat că din 21 de probe examinate în două a fost găsită carne de cal. Dulgheru a spus că în aceste cazuri carnea a fost confiscată, iar agenţii economici respectivi, unul din Botoşani şi celălalt din comuna suceveană Liteni, au fost amendaţi cu câte o mie de lei fiecare.