Cărțile și arta au ieșit pe Calea Victoriei

Data: 28 Septembrie 2021

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, în parteneriat cu Fundația Universitară „Carol I”, a organizat, în perioada 23-26 septembrie, cea de-a 10-a ediție a festivalului Strada de C’Arte. Arta și cărțile au ieșit pe Calea Victoriei și, astfel, publicul s-a putut bucura de concerte, proiecții de film, lansări de carte, expoziții și ateliere creative. În cadrul acestui program cultural, sâmbătă, 25 septembrie, Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale a concertat în zona statuii regelui Carol I. 

Ca în fiecare an, în cadrul festivalului a fost organizat şi un târg de carte în stradă, cu o serie de ateliere de poezie, povești și ilustrații, unde copiii, şi nu numai, au avut ocazia să descopere lumea fascinantă a cărților. Mireille Rădoi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, consideră că „festivalul Strada de C’arte este un eveniment pentru toate vârstele, care adună oamenii cu valori comune. Cred că Biserica și Biblioteca fac un demers complementar. Credem în ceea ce facem. Cele șapte arte, cunoașterea, credința, valorile, toate au fost și la această ediție vedetele noastre extraordinare.

Readucem aminte oamenilor că frumosul există, că trăirea există, că suntem români, că ne iubim țara, că-L iubim pe Dumnezeu și că ne respectăm unul pe celălalt și credem că generațiile care vin vor putea să trăiască în continuare în spiritul pe care noi încercăm azi să îl cultivăm”.

Strada de C’arte a transformat, timp de câteva zile, Bucureștiul într-un univers al cărților și artei, spre încântarea publicului. Festivalul s-a încheiat, dar Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” vă așteaptă în continuare cu o multitudine de cărți și tururi ghidate. (A. D.)