Ce alimente ajută la stimularea creierului

Data: 10 Ianuarie 2011

Potrivit site-ului MyHealthNewsDaily.com, alimentele bogate în compuşi cum ar fi antioxidanţii şi omega-3 pot îmbunătăţi starea de sănătate a creierului şi memoria. Astfel, nucile sunt bogate în antioxidanţi care, potrivit oamenilor de ştiinţă, combat daunele pe care le suferă creierul din cauza radicalilor liberi din corp. De asemenea, morcovii sunt buni pentru ochi, dar şi pentru creier, deoarece conţin niveluri ridicate ale unui compus numit luteolină. Un recent studiu publicat în "Journal of Nutrition" arată că luteolina reduce deficitul de memorie legat de vârstă şi inflamaţiile creierului. Se găseşte în uleiul de măsline, ardei şi ţelină. La fel, afinele şi fragii contribuie la reducerea semnelor de îmbătrânire şi la îmbunătăţirea capacităţilor creierului. Peştele, bogat în acizi graşi şi omega-3, poate contribui la încetinirea declinului funcţiilor cognitive legat de vârstă. Cafeaua şi ceaiul contribuie la revigorare, dar pot preveni şi apariţia bolii Alzheimer şi ameliora funcţiile cognitive. În plus, într-un studiu realizat în 2010 se arată că cei care beau ceai au rezultate mai bune la testele de memorie şi de gestionare a informaţiilor decât ceilalţi. Spanacul este bogat în vitaminele C şi E, care îmbunătăţesc capacităţile cognitive.