Cerc pastoral în Protopopiatul Sector 6 Capitală

Data: 12 Noiembrie 2014

La Biserica  „Naşterea Maicii Domnului“-Drumul Taberei din Capitală a avut loc marţi, 12 noiembrie, un cerc pastoral al preoţilor din Protopopiatul Sector 6 Capitală, sub coordonarea părintelui protopop Costel Burlacu. Seara de dialog a preoţilor şi diaconilor din cartierul Drumul Taberei a început cu o slujbă de Te Deum, iar tema întâlnirii a fost „Martirajul Sfinţilor Brâncoveni“. Lucrările au fost deschise de părintele protopop Costel Burlacu, care a prezentat programul întâlnirii.

În continuare, părintele Mihai Ivan, slujitor la Biserica „Naşterea Maicii Domnului“, a lecturat referatul cu tema întâlnirii, lucrare realizată de părintele Constantin Ţincu, parohul Bisericii „Naşterea Maicii Domnului“-Drumul Taberei,  în care a fost prezentat pe scurt tragicul moment al sfârşitului Sfinţilor Brâncoveni: „Ziua de 15 august 1714, praznicul Adormirii Maicii Domnului, onomastica Doamnei Maria şi aniversarea lui Constantin Brâncoveanu, care împlinea 60 de ani a devenit  ziua naşterii în ceruri pentru Sfinţii Martiri Brâncoveni: Matei, Radu, Ştefan, Constantin, Constantin Vodă împreună cu Ianache Văcărescu. După câteva luni de chinuri în temniţele din Constantinopol, au suferit moarte martirică, într-o grotescă execuţie publică, la care au asistat sultanul, marele vizir şi membrii legaţiilor europene. Mărturiile vremii sunt cutremurătoare“.

La final, părintele protopop Costel Burlacu a mulţumit părintelui paroh Constantin Ţincu pentru găzduire şi pentru lucrarea temeinic realizată şi a făcut o sinteză subiectului prezentat. În încheiere, părintele protoiereu a mulţumit tuturor celor prezenţi şi a deschis seria discuţiilor libere pe baza referatului susţinut. În încheiere, s-a săvârşit o rugăciune şi a avut loc o agapă frăţească. (Diac. Ciprian Bâra)