Cercetătoarea Cătălina Velculescu a trecut la cele veșnice

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 27 Noiembrie 2020

Renumita cercetătoare și istoric literar erudit, Cătălina Velculescu, a trecut la cele veșnice, joi, 26 noiembrie 2020. Slujba Înmormântării va fi săvârșită la capela cimitirului Străulești 2, duminică, 29 noiembrie 2020, de la ora 13:00. Accesul se va face din șoseaua Odăii, prin incinta cimitirului de stat Străulești 2.

Prof. univ. dr. Cătălina Velculescu s-a născut în anul 1941 în Capitală. Între anii 1960-1965 a urmat cursurile Facultății de Limba și Literatura Română a Universității din București. De-a lungul activității sale profesionale, a lucrat la Institutul de Istorie și Teorie Literară „George Călinescu” al Academiei Române; la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din București; Universitatea Națională de Arte din București; Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din Capitală.

De asemenea, a urmat cursurile a numeroase burse post-universitare oferite de instituții academice recunoscute precum New Europe College. A colaborat cu „Vestigia. Manuscript Research Center” – Universitatea din Graz, Austria, fiind și membră a Centrului de Studii Medievale a Universității din București. 

În anul 1991 a obținut premiul Academiei Române pentru participarea la reeditarea Bibliei lui Șerban Cantacuzino tipărită în anlul 1688.