Cerealele integrale combat bolile de inimă

Data: 01 Feb 2011

Potrivit nutriţioniştilor de la Universitatea Aberdeen, Marea Britanie, produsele alimentare din cereale integrale contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă recomandă în special consumul de pâine din cereale integrale şi terciurile de orez şi ovăz, deoarece aceste alimente au un efect similar cu cel al metodelor de profilaxie a accidentelor vasculare cerebrale: fibrele contribuie nu doar la scăderea nivelului de colesterol în sânge, ci şi îmbunătăţesc starea de sănătate a tractului gastrointestinal, normalizând implicit tensiunea arterială. Rezultatele au fost obţinute în urma unui studiu realizat pe 200 de voluntari, dintre care o parte a consumat câte 15-20 grame de cereale integrale de trei ori pe zi. Persoanele care au consumat produse din cereale integrale au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale, implicit a riscului de accidente vasculare cerebrale sau a atacului de cord.