Ceremonia de deschidere a anului universitar la Alba Iulia

Un articol de: Oana Rusu - 05 Octombrie 2021

La ceremonia de deschidere a noului an universitar organizată în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. După cuvântul de deschidere al rectorului, prof. univ. dr. Daniel Breaz, ierarhul a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc. Printre cei care au luat cuvântul s-au mai aflat prefectul județului Alba, Nicolae Albu, și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a săvârşit slujba de Te Deum în Paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în cuvântul de învățătură rostit, ierarhul i-a îndemnat pe stu­denții teologi să înainteze în lucrarea faptelor bune și a virtuților morale, rămânând astfel fideli învățăturii Mântuitorului și legii Bisericii strămoșești. La final, a luat cuvântul pr. prof. dr. Mihai Him­cinschi, decanul facultăţii, care i-a mulțumit ierarhului, apoi a făcut unele precizări administrative.