Cinstirea Sfântului Cuvios Pafnutie - Pârvu Zugravul la Mănăstirea Robaia

Data: 11 August 2020

La mănăstirea argeșeană Robaia a fost cinstit vineri, 7 august, Sfântul Cuvios Pafnutie - Pârvu Zugravul. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în Altarul de vară al mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, se arată pe site-ul: arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro. 

Ierarhul a săvârșit și slujba Parastasului pentru viețuitorii mănăstirii Robaia care au adormit în Domnul.

Într-o atmosferă duhovnicească deosebită, foarte mulți credincioși au fost prezenți pentru a cere ajutorul Bunului Dumnezeu. Aceștia au avut ocazia să asculte cuvântul de învățătură rostit de chiriarhul eparhiei, care a scos în evidență cele mai importante aspecte din viața sfântului pictor de biserici. Înaltpreasfinția Sa a amintit că s-au împlinit trei ani de la proclamarea locală a canonizării Cuviosului Pafnutie - Pârvu Zugravul. 

Născut în orașul argeșean Câmpulung Muscel la data de 12 octombrie 1657, a trecut la cele veșnice în anul 1735, fiind înmormântat la Mănăstirea Robaia. Sfântul Cuvios Pafnutie - Pârvu Zugravul a fost un mare pictor bisericesc şi a rămas în memoria neamului românesc prin lucrările realizate cu multă evlavie și credință în Dumnezeu.