Concurs de eseuri pentru elevii de liceu şi gimnaziu

Data: 06 Ianuarie 2023

Elevii din clasele de gimnaziu şi de liceu din România şi din celelalte regiuni istorice (Republica Moldova, sudul Basarabiei şi nordul Bucovinei) sunt invitaţi să participe la concursul de eseuri „Dacă aș putea să ajung la Sighet…”, organizat de Asociația de Dezvoltare pentru România, în parteneriat cu Fundația „Iuliu Maniu - Ion Mihalache”.

Tema eseului va fi „Ilustrul politician- patriot Iuliu Maniu și martirajul din închisoarea de exterminare organizată de regimul comunist-stalinist la Sighetu Marmației (județul Maramureș)”, participanţii fiind sfătuiţi să-şi organizeze ideile „în jurul acestei teme cu valențe istorice, imaginân­du-şi, totodată, ce ar vrea să comunice publicului care vizitează Memorialul de la Sighet”. 

Lucrările vor fi trimise prin e-mail, la adresa: concursmaniu@gmail.com, până la data de 25 ianuarie, iar cele mai bune eseuri vor fi publicate într-un volum. De asemenea, primele trei cele mai bune eseuri vor fi recompensate cu premii în bani şi cu o excursie la Memorialul de la Sighet. (O. N.)