Conferință dedicată studenților teologi cu ocazia „Lunii pentru viață”

Un articol de: Filip Hristofor Cane - 13 Martie 2024

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din București s-a desfășurat marți, 12 martie, conferința cu tema „Pastorația și sprijinul comunității în perioada sarcinii”. Acest eveniment a fost organizat de Asociația Studenți pentru Viață București în parteneriat cu Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) a Facultății „Justinian Patriarhul” din Capitală.

La acest eveniment a participat părintele Alin Nica, slujitor la Spitalul clinic „Dr. I. Cantacuzino” și coordonator al preoților de caritate din Eparhia Bucureștilor, alături de Alexandra Nadane, directoare a Centrelor ROUA.

În deschiderea evenimentului, părintele Alin Nica a evidențiat importanța și grija pe care Biserica o are față de femeile care se află în criză de sarcină. „Acest eveniment a avut rolul de a transmite tinerilor teologi misiunea pe care preotul de caritate o are în a sprijini femeile care se află în criză de sarcină. Aceste lucruri trebuie transmise și tinerilor care sunt interesați să sprijine activitățile pro-viață, iar asociațiile studențești propun societății respectarea vieții ca dar al lui Dumnezeu și necesitatea ca întreaga societate să depună un efort comun pentru a proteja mamele care se află în criză de sarcină”, a spus părintele Alin Nica.

În continuare, Alexandra Nadane a evi­dențiat importanța vieții pentru fiecare om în parte. „Principalul gând pe care l-am adresat în seara aceasta tinerilor a fost legat de nevoia de a fi recunoscători pentru darul vieții, dar totodată și de faptul că această criză de sarcină reprezintă o urgență și e foarte important ca o femeie care vine la noi să ne ceară ajutorul să primească răspuns imediat nevoii ei și să construim o comunitate de sprijin în jurul acesteia”, a menționat Alexandra Nadane.

Printre ceilalţi vorbitori s-a numărat și Teodora Diana Paul, președinta Asociației Studenți pentru Viață București. „Este nevoie să-i ajutăm pe tineri să se formeze, să le oferim infor­mații despre ceea ce înseamnă criza de sarcină a unei femei, despre avort și cum sprijinul poate salva vieți. Această formare din seara aceasta este adresată tinerilor teologi, dorindu-ne să extindem această formare, fiindcă fiecare domeniu are un rol important în problematica pro-viață”.

De asemenea, Adrian Mihăiță Bratu, preșe­dintele ASTO, a mulțumit tuturor pentru participare.