Conferință preoțească în Protopopiatul Ilfov Sud

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 23 Septembrie 2022

Clericii din Protoieria Ilfov Sud s-au întrunit joi, 22 septembrie, în cadrul unei ședințe administrative. Întrunirea a fost găzduită de biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii” a Parohiei Roșu din comuna ilfoveană Chiajna.

Conferința preoțească a debutat cu Sfânta Liturghie, urmată de slujba Parastasului pentru clericii trecuți la Domnul, săvârșite de către un sobor de preoți din care au făcut parte părintele Alexandru Negoiță, consilier eparhial în cadrul Sectorului cimitire, monumente și servicii funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor, părintele Ioan Bondar, protoiereu al Protopopiatului Ilfov Sud, precum și alți clerici.

În continuare, au fost discutate teme din viața și opera sfinților isihaști, părintele Nicușor Sandu de la Parohia Zurbaua, localitatea ilfoveană Dragomirești Vale, susținând referatul „Teologie și teologhisire la Sfântul Simeon Noul Teolog”.

În cea de-a doua parte a conferinței au fost dezbătute, la propunerea părintelui protopop Ioan Bondar, mai multe subiecte de ordin pastoral-misionar și administrativ, semnalate în desfășurarea activităților unităților bisericești aflate în Protoieria Ilfov Sud. La aceste dezbateri a participat și părintele Dumitru-Sorin Stoian, inspector eparhial în cadrul Sectorului cultural şi comunicații media al Arhiepiscopiei Bucu­reștilor.