Cum ne putem proteja de efectele radiaţiilor
Accidentul nuclear din Japonia a provocat temeri majore legate de radioactivitate şi de riscurile acesteia pentru sănătate, însă există metode naturale de a ne proteja faţă de nivelul crescut al radioactivităţii, informează Huffington Post. Deşi nivelul radiaţiilor emise în urma accidentului de la centrala nucleară Fukushima este mult mai mic decât cel de la Cernobâl, specialiştii ne recomandă câteva metode simple pentru a reduce efectele expunerii la radiaţii:
r consumul de alimente bogate în clorofilă, cum sunt algele marine şi spirulina. Acestea conţin minerale şi antioxidanţi, care previn afectarea tiroidei de către radiaţii; - consumul de alimente antioxidante, mai ales cireşe, afine, rodii şi cartofi, care ajută corpul să se cureţe de radicalii liberi şi toxine; - consumul a 6-8 pahare de apă filtrată în fiecare zi;- administrarea de vitamine C, E şi D; - consumul de păpădie şi mentă, pentru că ajută la detoxifierea organismului.