Curs de limbă română la Berlin

Data: 23 Septembrie 2014

Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin, în calitate de membru al EUNIC (European Union National Institutes for Culture) Berlin, organizează un curs de limbă română cu prilejul „Zilei Europene a Limbilor“, pe 25 septembrie, la Biblioteca Marienfelde din cartierul berlinez Tempelhof, la care vor participa 26 de elevi din clasele primare, informează ICR.

Ziua Europeană a Limbilor a fost instituită în anul 2001, data de 26 septembrie fiind dedicată sărbătoririi diversităţii culturale şi lingvistice, prin sprijinirea celor 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene şi a celor 200 de limbi vorbite pe întreg continentul european.

În perioada 25-26 septembrie se desfăşoară în bibliotecile publice din Berlin cursuri de limbă pentru elevii din clasele primare. Obiectivul acestor cursuri este evidenţierea în rândul copiilor a importanţei cunoaşterii limbilor străine. Cursurile de limbă română se vor desfăşura sub îndrumarea Idei Danciu, licenţiată a Universităţii Friedrich-Alexander Erlangen-Nürnberg, doctorand al Universităţii Hamburg. Pe parcursul perioadei 2011-2012 a predat cursuri de limbă română pentru începători la Institutul de Romanistică din cadrul Universităţii Hamburg. (Oana Nistor)