Daruri pentru copiii cu nevoi speciale de la două şcoli din Galaţi

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 10 Iunie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat vineri, 6 iunie, la Galaţi, o activitate social-filantropică îndreptată către elevii cu nevoi speciale de la două şcoli din municipiu.

Aceasta a fost organizată cu sprijinul parohiilor din cadrul Protopopiatului Covurlui, judeţul Galaţi, şi a constat în oferirea de produse igienico-sanitare, mobilier, articole vestimentare şi articole sportive necesare petrecerii timpului liber pentru cei 60 de copii aflaţi în internatul Școlii Profesionale Speciale „Emil Gârleanu” din municipiul Galați.

În internat sunt găzduiţi copii din tot județul Galaţi cu dizabilităţi cognitive, dificultăţi ale funcţiei de calcul, tulburări de limbaj, tulburări psihomotrice, deficienţe fizice şi neuromotorii, comportament socio-şcolar dificil, TSA şi sindrom Down, încadrați la Școala Profesională Specială „Emil Gârleanu”, dar şi de la Școala Profesională Specială „P. P. Neveanu” din Galaţi. 

Preoţii i-au vizitat pe cei internaţi în sălile de cursuri, i-au binecuvântat şi le-au oferit darurile special pregătite pentru ei. La final, responsabilii internatului au adresat mulţumiri parohiilor pentru că au făcut posibilă această faptă bună.

Valoarea ajutoarelor acordate cu acest prilej se ridică la suma de 5.000 de lei. Activitatea de vineri este o prelungire a acţiunilor social-filantropice desfăşurate în Arhiepiscopia Dunării de Jos în Duminica Părinţilor şi Copiilor şi un exemplu de iubire milostivă faţă de semenii noştri care au nevoie de ajutor.