Daruri pentru vârstnici din partea Parohiei Zlătari din Capitală

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 19 Decembrie 2019

Parohia Zlătari din Capitală a desfășurat joi, 19 decembrie 2019, o nouă etapă a proiectului social- filantropic „Dialogul vârstelor”. În prag de sărbători, un grup format din membri ai Consiliului și Comitetului parohial și preoți slujitori au mers, așa cum este tradiția, la Spitalul de Boli Cronice „Sfântul Luca” din București, unde au adus vârstnicilor internați aici vestea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos și au trăit bucuria dăruirii.

În apropierea marelui praznic al Nașterii Domnului, credin­cioșii Bisericii Zlătari din Capitală au adus un strop de bucurie bătrânilor bolnavi internați la Spitalul de Boli Cronice „Sfântul Luca” din București, arătând că nu sunt singuri și că în această perioadă avem nevoie să fim mai aproape unii de ceilalți.

Grupul de credincioși, alături de membrii Coralei „Cantate Domino” a Bisericii Zlătari, au vizitat bolnavii, au interpretat colinde și le-au oferit fructe, cărți de rugăciuni și icoane, precum și coronițe de brad pentru fiecare cameră. „Am continuat tradiția din anii anteriori, pentru că de opt ani venim cu colinda la Spitalul de Boli Cronice «Sfântul Luca», la căminul de vârstnici de aici, și am păstrat același obicei de a însoți vestirea Nașterii Domnului cu mici daruri, cu fructe, pentru că a oferi un dar înseamnă, în același timp, a oferi ceva din sufletul tău. Bineînțeles, întâlnindu-i pe oamenii de aici încercăm să le transmitem bucuria Nașterii Domnului, pacea și speranța pe care le aduce Crăciunul în sufletele tuturor oamenilor. Vedem că oamenii se bucură și se simt și apropiați de cei care vin să colinde. A fost o seară în care fiecare dintre noi ne-am gândit că într-o bună zi vom fi și noi vârstnici și vom avea nevoie de mângâiere, pentru că nu suntem săraci de avere, ci săraci de mângâiere”, a spus părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, parohul Bisericii Zlătari.

 Pe lângă daruri, bolnavii au primit și cuvinte de mângâiere de la părinții slujitori, aducându-le în suflete o rază de speranță și întărire, arătându-le că cineva se gândește la ei.

„Se apropie cu pași repezi sărbătoarea Crăciunului și a intrat în tradiția Parohiei Zlătari să colindăm pentru cei nevoiași, pentru cei cu probleme de sănătate. Suntem în al 8-lea an în care venim la Spitalul de Boli Cronice «Sfântul Luca», unde colindăm persoanele în vârstă, care sunt singure și cu diferite probleme. Desigur, am adus și câte un mic dar și le-am urat un an mai bun și multă sănătate”, ne-a declarat Eugeniu Casan­droiu, membru în Consiliul parohial al Parohiei Zlătari.

Activitatea de joi face parte din acțiunile caritabile desfășu­rate în fiecare an în Postul Naș­terii Domnului de Parohia Zlătari din Capitală.