Deserturi simple cu sirop de agave
Zahărul integral de agave este un îndulcitor natural obținut din planta de agave. Se aseamănă la gust cu siropul de arțar şi poate fi utilizat pentru a îndulci băuturi, deserturi, prăjituri. De asemenea, se poate adăuga în musli, granula sau cereale fără adaos de zahăr pentru a le potenţa gustul.
Rețete
Brioşe cu fructe de pădure şi sirop de agave
Ingrediente: 250 g făină integrală, 1 linguriță scorțișoară măcinată, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, ½ nucșoară măcinată, 2 ouă bătute ușor, 150 g compot de mere neîndulcit, 80 g zahăr de agave, 1 linguriță extract de vanilie, 150 g amestec de fructe de pădure, 100 g ciocolată neagră tocată bucăți mici, 50 g nuci tocate. Preparare: Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade şi se ung formele de brioșe cu unt. Într-un bol se amestecă făina, scorțișoara, praful de copt, bicarbonatul și nucșoara. În alt bol se mixează ouăle cu compotul de mere pasat, siropul de agave și vanilie; se combină apoi cele două amestecuri și se adaugă fructele, ciocolata și nucile. Se umplu formele de brioșe cu aluat și se coc timp de 18-20 de minute sau până când sunt gata; se lasă la răcit pe un grătar înainte de a fi servite.
Budincă de ciocolată cu sirop de agave
Ingrediente: 20 de curmale tocate mărunt, 3 avocado, 300 ml lapte de migdale sau cocos, 100 g pudră de cacao, 50 g zahăr de agave, 2 linguri de ulei de cocos, 1 linguriță extract de vanilie, un praf de sare. Preparare: Se pun curmalele la muiat în apă caldă timp de 5-10 minute, apoi se scurg de apă. Într-un blender, se pun curmalele, avocado, laptele vegetal, cacao, zahărul de agave, uleiul de cocos, vanilia și sarea şi se amestecă până se omogenizează compoziția; se transferă apoi amestecul într-o tavă tapetată cu folie alimentară și se pune la frigider pentru aproximativ 3 ore; se servește budinca cu fructe proaspete sau dulceață.