Dezbateri pe teme de globalizare și management

Un articol de: Elena Gabriela Zamora - 16 August 2017

Peste 50 de studenți internaţionali și reprezentanți ai mediului academic și de afaceri dezbat, pe parcursul a două săptămâni, subiecte legate de multiculturalism și interactivitate, în cadrul Școlii Internaționale de Vară Bucharest Summer University. Schimbul de idei este centrat pe globalizare în relație cu domeniul managementului la nivelul Uniunii Europene, afirmă Dragoș Andrei Stoica, project manager Bucharest Summer University.

Cea de-a 13-a ediție a Școlii Interna­țio­nale de Vară Bucharest Summer University se axează pe aspecte de ordin economic și din domenii conexe, având ca obiectiv principal promovarea valorilor comune, afirmă organizatorul evenimentului, Academia de Studii Economice (ASE) București, prin intermediul Senatului Stu­denților. Mai exact, anul acesta, tema în jurul căreia se duc dezbaterile este „Globalisation through Business and Management: Becoming an Agent of Change”. În acest fel se promovează, așadar, schimbul de idei și de perspective variate pe tema globalizării, în relație cu domeniul managementului, la nivelul Uniunii Europene. Bucharest Summer University devine, astfel, o alternativă educativă benefică pentru participanți, într-un context multietnic, mai spune organizatorul.

„De la an la an, Bucharest Summer University multicultural capătă tot mai multă amploare, prin identificarea provocărilor actuale din sectorul de afaceri. Ne-am propus să facem din Bucharest Summer University o experiență reprezentativă pentru formarea viitoarelor generații de profesioniști capabili să dezvolte și să implementeze noi idei, într-un mediu competitiv și multicultural”, a afirmat Dragoș Andrei Stoica, project manager Bucharest Summer University, pentru antena3.

Complexitatea temei-cadru a ediției din acest an va fi asigurată prin participarea unor lectori din țară și din străinătate, cu o bogată expertiză în mediul academic, de afaceri și management, printre care: dr. Persefoni Tsaliki, specialist în economie politică și profesor asociat în cadrul Departamentului de Economie al Universității Aristotel din Salonic (Grecia); dr. Lefteris Tsoulfidis, specialist în istoria gândirii economice și profesor în cadrul Departamentului de Economie al Universității Macedonia, de asemenea din Salonic; dr. Erkan Erdemir, președintele Departamentului de Antreprenoriat, Universitatea Sehir, Istanbul (Turcia); Valentin Lazea, economist-șef al Băncii Naționale a României; Florin Jianu, pre­ședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, singura organizație reprezentantivă pentru IMM-uri, la nivel național.

Astăzi, 16 august, în cadrul Școlii internaționale de vară va fi prezentat conceptul „Global Village”, tema fiind Grădina valorilor românești. „Global Village” este o fuziune de tradiții și particu­larități multietnice, în care fiecare participant își va prezenta țara, obiceiurile și tra­dițiile.

Toate sesiunile de dezbatere din cadrul Bucharest Summer University se vor îmbina cu activități conexe și recreative, în care vor fi implicați toți par­ticipanții: turul orașului Bucu­rești, excursii de weekend în puncte turistice importante din România, activități competitive de team-building și activități interactive. Evaluarea finală a participanților va avea loc în ultima zi a programului, 27 august.

Obiectivul principal al școlii de vară, ce se desfășoară în perioada 13-27 august 2017, este de atragere a atenției asupra celor mai importante aspecte și probleme din domeniul economiei, promovând valorile comune ale țărilor reprezentate, la nivel academic. Bucharest Summer University este un prilej important pentru ca studenții să acceseze informații relevante pentru formarea lor universitară și profesională și să învețe să dezvolte și să implementeze idei de succes, într-un mediu competitiv și multicultural, susține iniția­torul proiectului, ASE.