Dublu eveniment la Biserica Ortodoxă Română din Cenad, Ungaria

Data: 01 Iunie 2014

La biserica din Cenadul Unguresc a avut loc un dublu eveniment: prima conferinţă preoţească misionar-pastorală din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria şi sărbătoarea hramului.

Temele conferinţei preoţeşti au fost legate şi de temele Anului omagial din Patriarhia Română. Părintele Marius Maghiaru, protopop de Budapesta, a susţinut referatul cu tema „Sfinţii Martiri Brâncoveni: locul, rolul şi importanţa lor şi a familiei creştine în istoria vremii şi în viaţa creştinului contemporan“, iar părintele Aurel Becan, protopop de Seghedin şi paroh la Cenadul Unguresc, gazda acestei manifestări, a vorbit despre: „Valoarea şi importanţa mărturisirii de credinţă şi a martiriului (muceniciei) în viaţa Sfinţilor Brâncoveni şi Taina mărturisirii păcatelor în practica Bisericii Ortodoxe“.

La eveniment au participat şi reprezentanţii diplomaţiei româneşti la cel mai înalt nivel, prin domnul ambasador Alexandru Victor Micula, domnul consul general Ioan Fodoreanu şi doamna consul Andreea Monica Radu de la Seghedin şi domnul consul general Florin Trandafir Vasiloni de la Gyula. Ca de fiecare dată, conferinţa a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti şi s-a încheiat şi cu o agapă frăţească.