Duminica a 31-a după Rusalii în eparhii din Oltenia

Un articol de: Pr. Ioniță Apostolache,   Marian Gherghinescu - 26 Ianuarie 2021

Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit duminică la Catedrala Arhi­episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit despre minunea vindecării orbului: „Domnul nostru Iisus Hristos era Însăși Lumina Care Se întrupase pentru a aduce lumii vedere, credință celor cărora le lipsea, dar și, lucru cu adevărat important, mântuirea neamului omenesc. Adeverind credința orbului, «Vezi! Credința ta te-a mântuit», Mântuitorul Hristos ne încredințează de fapt că mântuirea este primită ca dar de la Dumnezeu, însă fiecare dintre noi are datoria de a-și mărturisi credința prin faptele care îl așază în comuniune cu Dumnezeu”.

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica parohială din localitatea mehe­dinţeană Jupalnic-Orşova.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată o slujbă de Te Deum la împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.

La final, a avut loc lansarea volumului de poezii „Glonte din amonte”, de la Editura Limes, al preotului Nicolae Jinga, membru al Uniunii Scriitorilor din România și fost paroh al bisericii din Jupalnic-Orşova.