Duminica a 34-a după Rusalii la Catedrala Mitropolitană din Iași

Un articol de: Mihail Vrăjitoru - 12 Feb 2023

În Duminica a 34-a după Rusalii, a Întoarcerii Fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Credincioșii care au venit în număr mare de la primele ore ale dimineții la Catedrala Mitropolitană din Iași s-au rugat împreună cu Mitropolitul Moldovei și Bucovinei la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.
În cadrul slujbei, după citirea pasajului evanghelic rânduit de Biserică, ierarhul a explicat ce înseamnă a face voia lui Dumnezeu: „În viața noastră nu există decât o singură scăpare: să ne întoarcem la Dumnezeu. O singură scăpare la un singur Dumnezeu. Noi de obicei alegem unelte omenești pentru a ne rezolva problemele și ne dăm seama, în cele din urmă, că toată strădania noastră este în deșert. Întoarcerea acasă înseamnă voința de a lepăda voia proprie și a urma voia lui Dumnezeu. A urma voia lui Dumnezeu înseamnă a ne lăsa bătuți în voia noastră, a renunța la ea și a ne lăsa apoi moale în brațele lui Dumnezeu, într-o dulce și sfântă îmbrățișare. Noi, de obicei, știți foarte bine, urmăm voia noastră, fie vorba de o mâncare pe care n-ar trebui să o mâncăm, de un film pe care nu ar trebui să-l vedem, de o frumusețe străină care nu ar trebui să ne fure inima. Și, de multe ori, cedăm acestor ispite, adică facem voia noastră. A ne lupta pentru a rezista în fața acestor ispitiri înseamnă a face voia Domnului și a ne întoarce acasă”.