Evenimente duhovniceşti în Mitropolia Olteniei

Data: 25 Martie 2015

În perioada Postului Mare, în Craiova şi Târgu Jiu au loc mai multe evenimente duhovniceşti, între acestea numărându-se conferinţele duhovniceşti intitulate generic „Serile Filocalice“.

În acest context, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu profesori de la Facultatea de Teologie vor susţine prelegeri în sala de festivităţi a Căminului preoţesc „Renaşterea“ din Craiova şi în sala de conferinţe a Protopopiatului Târgu Jiu Nord, din Târgu Jiu.

Evenimente importante au avut loc şi recent în mitropolie.

Astfel, membrii filialelor Pro-Vita şi ASCOR din Mitropolia Olteniei au participat, alături de câteva sute de credincioşi, la Marşul pentru viaţă organizat în reşedinţele de judeţ: Craiova, Târgu Jiu sau Râmnicu Vâlcea. Activitatea a avut caracter naţional, desfăşurându-se cu binecuvântarea Bisericii. Astfel, la Craiova, evenimentul a avut loc duminică, 22 martie, de la ora 16:00. Traseul urmat de participanţi a fost: Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie“ , strada Matei Basarab, strada Alexandru Ioan Cuza, Teatrul Naţional „Marin Sorescu“. La Târgu Jiu, credincioşi de toate vârstele s-au adunat sâmbătă, 21 martie, la Biserica „Înălţarea Domnului“ din municipiu, după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. De aici, împreună cu preoţii, au mers în coloană la Biserica „Sfinţii Voievozi“, unde au participat la Acatistul Bunei Vestiri. La ora 21:00 au fost lansate lampioane în parcul Coloanei infinitului, marcându-se astfel Ziua Mondială a Sindromului Down.

La Râmnicu Vâlcea, marşul a fost marcat la finele săptămânii trecute, sâmbătă, 21 martie. Participanţii au pornit de la Catedrala Arhiepiscopală, pe traseul: strada Calea lui Traian, Bulevardul Tudor Vladimirescu, strada General Praporgescu şi strada Nicolae Bălcescu, cu oprire finală în curtea arhiepiscopiei.