Evenimente pastoral-culturale în Arhiepiscopia Craiovei

Data: 15 Iunie 2014

Săptămâna trecută au debutat în Arhiepiscopia Craiovei conferinţele pastoral-misionare semestriale cu tema „Sfânta Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie sub aspect biblico-patristic, dogmatic, moral, liturgic şi pastoral“.

Preoţii din Protoieria Craiova Sud s-au întrunit la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova, după ce au participat la Sfânta Liturghie.

Seria conferinţelor preoţeşti a continuat marţi, 10 iunie, cu întrunirile preoţilor din protoieriile Târgu Jiu Sud, Târgu Jiu Nord şi Târgu Cărbuneşti, la Cercul militar din municipiu. Întâlnirea a fost precedată de slujba Sfintei Liturghii, săvârşită la Biserica „Sfinţii Apostoli“.

Ultima conferinţă a avut loc joi, 12 iunie, la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova, cu preoţii din Protoieria Craiova Nord. Sfânta Liturghie a fost oficiată la Biserica „Sfinţii Împăraţi“-Obedeanu din municipiu. Referatul a fost susţinut de preotul paroh Adrian Ocheşel, de la Parohia Albeşti. În aceeaşi zi, la Centrul de restaurare şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova, absolvenţii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul“ din municipiu, promoţia 1999-2004, s-au reîntâlnit la 10 ani de la absolvire. În mijlocul lor a fost prezent dirigintele, preotul Damian Ungureanu. Revederea a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii la altarul Paraclisului mitropolitan „Maica Precista“-Dudu din Craiova. (Diac. Ioniţă Apostolache, diac. Gheorghe Cioiu)