Examenul de absolvire a cântăreţilor bisericeşti, Reghin

Un articol de: Liviu Stanciu - 30 Iulie 2013

La sediul Protopopiatul Reghin, Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a asistat la susţinerea examenului de absolvire a celor 49 de persoane care au urmat cursurile de cântăreţi bisericeşti organizate de Arhiepiscopia Alba Iuliei în cadrul Protopopiatului Reghin.

La aceste cursuri, care s-au desfăşurat pe parcursul a şase luni, între februarie şi iulie, s-au studiat discipline specifice activităţii cântăreţilor de strană din parohiile ortodoxe: tipic bisericesc, muzică bisericească, rânduiala Sfintei Liturghii şi a altor slujbe, rânduieli speciale la praznice împărăteşti şi sărbători, noţiuni de catehism ortodox, formare duhovnicească şi conduită profesională.

Festivitatea s-a încheiat cu o slujbă de Te-Deum, în care s-a adus slavă lui Dumnezeu pentru încheierea cu succes a activităţii şcolii de cântăreţi organizată în acest an. În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Irineu le-a vorbit absolvenţilor despre rolul important pe care îl are cântăreţul bisericesc în parohie, oferindu-le sfaturi şi îndemnuri de folos pentru misiunea lor viitoare.