Expoziţie de bucate sănătoase la un liceu pedagogic
Produsele alimentare sănătoase au fost promovate în cadrul unei campanii iniţiate de elevii Liceului Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria. Tinerii au organizat la sala de sport a liceului o expoziţie de preparate culinare folosind doar ingrediente proaspete şi naturale, pentru a-şi convinge colegii că fructele şi legumele de sezon sunt mai sănătoase decât produsele tip fast-food. Acţiunea liceenilor face parte din proiectul „Mănâncă responsabil” finanţat de Uniunea Europeană, care se derulează în nouă ţări, printre care şi România. „Iniţial am aplicat copiilor un chestionar. Tema este alimentaţie românească versus alimentaţie de import. În mare parte avem produse din grădina copiilor, a bunicilor, a profesorilor. Trebuie să mâncăm cât mai puţine alimente procesate, să ne bazăm pe consumul de fructe şi legume”, a declarat, pentru Agerpres, unul dintre coordonatorii proiectului. De asemenea, prin acest proiect, elevii încurajează şi cumpărarea unor canti- tăţi mai mici de alimente pentru combaterea risipei alimentare. Potrivit organizatorilor, anual, astfel de iniţiative îi determină pe elevi să renunţe la fast-food şi să consume produse naturale.