Expoziţie de bucate sănătoase la un liceu pedagogic

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 15 Noiembrie 2017

Produsele alimentare sănătoase au fost promovate în cadrul unei campanii iniţiate de elevii Liceu­lui Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria. Tinerii au orga­nizat la sala de sport a liceului o expoziţie de preparate culinare folosind doar ingrediente proas­pete şi naturale, pentru a-şi convinge colegii că fructele şi legumele de sezon sunt mai sănătoase decât produsele tip fast-food. Acţiunea liceenilor face parte din proiectul „Mănâncă responsabil” finanţat de Uniunea Europeană, care se derulează în nouă ţări, printre care şi Româ­nia. „Iniţial am aplicat copiilor un chestionar. Tema este alimen­taţie românească versus alimentaţie de import. În mare parte avem produse din grădina copiilor, a bunicilor, a profesorilor. Trebuie să mâncăm cât mai puţine alimente procesate, să ne bazăm pe consumul de fructe şi legume”, a declarat, pentru Agerpres, unul dintre coordona­torii proiectului. De asemenea, prin acest proiect, elevii încura­jează şi cumpărarea unor can­ti- tăţi mai mici de alimente pentru combaterea risipei alimentare. Potrivit organiza­torilor, anual, astfel de iniţiative îi determină pe elevi să renunţe la fast-food şi să consume produse naturale.